xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επεκτείνεται σε εθνικό επίπεδο το Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών στα Σχολεία

2 National Programme

Το σχολικό έτος 2016-17 εκπαιδεύτηκαν πάνω από 3.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί σε 35 Σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και του ΙΕΠ η επέκταση του προγράμματος "Kids Save Lives – Tα παιδιά Σώζουν Ζωές" σε εθνικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010, όταν εκπαιδευτές της ΕΕΕΠΦ και του υπό ίδρυση Ανθρωπιστικού Οργανισμού "Kids Save Lives – Tα παιδιά Σώζουν Ζωές" με επικεφαλής τον Αναστάση Στεφανάκη (Διασώστης ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Εκπαιδευτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης) άρχισαν να εκπαιδεύουν εθελοντικά μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στις Πρώτες Βοήθειες, ταξιδεύοντας από σχολείο σε σχολείο και από χωριό σε χωριό αρκετών Νομών και νησιών της Χώρας.
Ήταν τέτοια η αποδοχή από τα ίδια τα παιδιά, τις σχολικές μονάδες αλλά και ολόκληρη την Κοινότητα που το πρόγραμμα εξελίχθηκε, πολλαπλασιάστηκε και κλιμακώθηκε σε περισσότερα από 100 σχολεία, αλλά και Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Το προηγούμενο σχολικό έτος 2016-2017, το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ για τα σχολεία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκειά του εκπαιδεύτηκαν πάνω από 3.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί σε 35 Σχολεία, 7 Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ήταν τέτοια τα αποτελέσματα και οι ενθουσιώδεις αξιολογήσεις του προγράμματος από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, που φέτος εγκρίθηκε η επέκταση του προγράμματος σε εθνικό πλέον επίπεδο και έτσι μπορούν να συμμετάσχουν Σχολεία από την κάθε Περιφέρεια.

επιστροφή στην κορυφή