xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Μαγαζί με "φρουτάκια" εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία

05012018doapaignia001

Συνελήφθησαν 8 άτομα

Κατάστημα που διεξάγονταν παράνομα "φρουτάκια" εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας 27χρονος και μία 36χρονη, ως διευθύνοντες του καταστήματος, καθώς και 6 θαμώνες – παίκτες, ηλικίας από 35 έως 55 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 27 συνολικά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε 6 από τους οποίους εμφανίζονταν το τυχερό παίγνιο "φρουτάκια" σε σχηματισμό τρίλιζας και μονάδες πονταρίσματος, ενώ ήταν συνδεδεμένοι και ελέγχονταν από 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (server).

Τη μία κεντρική μονάδα, που αποτελούσε το κέντρο ελέγχου και διαχείρισης των τυχερών παιγνίων, χειριζόταν ο 27χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να αλλάζει την κατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε περίπτωση ελέγχου από τις ανακριτικές αρχές.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 6 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
- 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (server),
- λευκός επιστολικός φάκελος, που περιείχε 17 αποκόμματα χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, σχετικά με τη διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων,
- το χρηματικό ποσό των 375 ευρώ και
- 20 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

05012018doapaignia003

Οι διευθύνοντες του καταστήματος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή