xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έλλειψη προσωπικού στα ΕΛ.ΤΑ Χαλκιδικής

elta

Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής Γ. Δριβελέγκα προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

 

Την πλήρη απαξίωση της λειτουργίας τους στην οποία έχουν οδηγηθεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κυρίως της Περιφέρειας, λόγω της έλλειψης προσωπικού, τονίζει ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας να μάθει τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ στο Νομό Χαλκιδικής, ώστε στοιχειωδώς να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Δριβελέγκας, στα ΕΛ.ΤΑ Χαλκιδικής, μετά τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων, λόγω συνταξιοδότησης, το εναπομείναν προσωπικού είναι κάτω του 50% του προβλεπόμενου. Αρκετά υποκαταστήματα στο Νομό λειτουργούν μόνο με ένα άτομο. Ακόμα και το κεντρικό κατάστημα του Πολυγύρου στερείται τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων.

"Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής διεύθυνσης και των υπηρετούντων στα ΕΛΤΑ Χαλκιδικής να βρεθούν λύσεις, για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών, αυτό καθίσταται αδύνατον λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Αντιλαμβάνεστε πιστεύω ότι όταν ένα κατάστημα λειτουργεί μόνο με έναν υπάλληλο δεν μπορεί ούτε στις καθημερινές πολλαπλές δράσεις που έχουν ανατεθεί στα ΕΛ.ΤΑ , όπως αλληλογραφία – συντάξεις – πληρωμές ΔΕΚΟ – ΔΟΥ κ.α., να ανταποκριθεί, αλλά ούτε και να μετακινηθεί σε άλλο κατάστημα για να καλύψει μία έκτακτη ανάγκη", υπογραμμίζει ο κ. Δριβελέγκας στην ερώτησή του.

 

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2