Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Τώρα είναι η ώρα της επόμενης μάχης για την επόμενη μέρα"

TSIPRA KAMMENOS NIKH 2015

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα τρία χρόνια της Αριστεράς στην κυβέρνηση

«Δώσαμε τον νικηφόρο αγώνα για το τέλος της επιτροπείας. Τώρα, είναι η ώρα της επόμενης μάχης, για την επόμενη μέρα. Με σύμμαχο τον λαό, θα είναι κι αυτή νικηφόρα. αγώνας για το τέλος της λιτότητας και της επιτροπείας στην Ελλάδα θα είναι νικηφόρος» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του για τα τρία χρόνια της Αριστεράς στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 συνιστά ορόσημο για την ιστορία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Για πρώτη φορά η Αριστερά ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες, με σκοπό να θέσει τη χώρα σε μια νέα πορεία, με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών.

Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, όπου επικρατεί το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις που αντιμετωπίσαμε, στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό, από καλά ριζωμένα συμφέροντα, καταφέραμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα να ανακτήσει το χαμένο της κύρος. Με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, με διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, ιδίως με τις χώρες του Νότου, με μια πολιτική θεμελιωμένη στις αξίες της ειρήνης και αλληλεγγύης, που βασίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας, θέσαμε την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων.

Τρία χρόνια μετά, η μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Η σημαντική μείωση της ανεργίας από το 26% στο 20,7%, η συστηματική καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, η ανοδική πορεία της οικονομίας και η ανάταξη του κοινωνικού κράτους δείχνουν πως η έξοδος από την οκταετή περίοδο των μνημονίων είναι πολύ κοντά.

Τρία χρόνια μετά, είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε.Από τη μέριμνα για κοινωνική δικαιοσύνη, για τους ασθενέστερους και αποκλεισμένους, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, την αύξηση και δικαιότερη θεσμοθέτηση των οικογενειακών επιδομάτων, τα σχολικά γεύματα, την αύξηση των θέσεων για την πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αποδείξαμε ότι μόνο με την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζωτικά προβλήματα που δημιούργησε και διόγκωσε η κρίση των προηγούμενων ετών.

Με τις μεγάλες νομοθετικές τομές και μεταρρυθμίσεις στους πολύπαθους τομείς της Υγείας και την Παιδείας, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους, στην απαξίωση, για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων, αρχίσαμε να ξαναστήνουμε στα πόδια του, με νέα, ισχυρά θεμέλια, το Κοινωνικό κράτος.

Η ιστορική μεταρρύθμιση στην Υγεία, με τη συγκρότηση των ΤΟΜΥ, δεν θα αργήσει να αποδίδει καρπούς. Οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μια φαρμακευτική πολιτική που δεν αποτελεί, πλέον, χώρο παραγωγής σκανδάλων και διαπλοκής, η πρόσβαση όλων των ασθενών σε μια δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι βήματα που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι για μας η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά δημόσιο αγαθό.

Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, άλλος ένας τομέας που η ΝΔ αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα προς πώληση, ως ένα αγαθό για λίγους κι εκλεκτούς, είναι απαραίτητη συνθήκη για την κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανόρθωση της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Η ανασυγκρότηση του κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων και τεχνολογιών, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας, την προσπάθεια αποκομματικοποίησης και εκσυγχρονισμού, θέτει στο επίκεντρο τη μέριμνα για τους εργαζόμενους, τις ασφαλείς, σταθερές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και, βέβαια, τις ανάγκες των πολιτών.

Οι μεγάλες αλλαγές που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος, από το πιο δυσπρόσιτο χωριό μέχρι την κορυφή του κράτους, από το καθεστώς λειτουργίας των ΟΤΑ μέχρι τη συνταγματική Αναθεώρηση ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν σύντομα, επιτέλους, μετά από δεκαετίες. Η νοοτροπία που έβλεπε στο κράτος ένα έδαφος για καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων και επιδίωξης μικροκομματικών, ιδιοτελών συμφερόντων, είναι πια παρελθόν.

Στο πεδίο των δικαιωμάτων, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, όπως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και η ταυτότητα, οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές και ο αντιρατσιστικός νόμος, έχουμε προχωρήσει σειρά ριζοσπαστικών τομών.

Δώσαμε και δίνουμε την μάχη ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, σε καθημερινή βάση, ιδιαίτερα στον τομέα του προσφυγικού, με σύμμαχο και πρωτοστάτη την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών, όπου επικράτησαν οι πανανθρώπινες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Η μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά φέρνει σημαντικά και απτά αποτελέσματα, έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Επιπλέον, η διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία συνιστά μια δημοκρατική μεταρρύθμιση που θα βάλει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας που υπονόμευσε για πολλά χρόνια το δημόσιο συμφέρον, έχει μπει στην τελική ευθεία.

Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, μέσα σε 3 χρόνια καταφέραμε πολλά. Αυτό που έχουμε μπροστά μας, μετά από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες των πολιτών, είναι η έξοδος από τη μνημονιακή εποπτεία και το ασφυκτικό της πλαίσιο. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε μπροστά μας την οικοδόμηση μιας χώρας που δεν θα στηρίζεται πια στα σαθρά θεμέλια του παρελθόντος, σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που συντέλεσε ώστε η παγκόσμια κρίση να μας βρει αδύναμους κι ανίσχυρους. Πολλά θα πρέπει να αλλάξουν, ώστε η επόμενη μέρα να βρει τον κόσμο της εργασίας, τις ανάγκες του και τις δυνατότητές του στο επίκεντρο. Δώσαμε τον νικηφόρο αγώνα για το τέλος της επιτροπείας. Τώρα, είναι η ώρα της επόμενης μάχης, για την επόμενη μέρα. Με σύμμαχο τον λαό, θα είναι κι αυτή νικηφόρα. αγώνας για το τέλος της λιτότητας και της επιτροπείας στην Ελλάδα θα είναι νικηφόρος".

επιστροφή στην κορυφή