ΡΟΗ 24/7:

Δείτε πως οι χάκερ «κλέβουν» τα προσωπικά δεδομένα σας

xaker

Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότερες φωτογραφίες από διασημότητες σε γυμνές ή απρεπείς πόζες διαρρέουν στο διαδίκτυο υπογραμμίζοντας το σοβαρό κίνδυνο να αποκτήσουν οι χάκερ πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα.

 

Ενώ πολλοί από μας ανεβάζουν βλακώδεις και πληκτικές φωτογραφίες που δεν θα πείραζε να δει κανείς, κάποιοι από εμάς δεν θέλουν να δημοσιεύσουν τις πιο προσωπικές τους στιγμές, ειδικά στο Twitter που είναι ορατό από εκατομμύρια χρήστες.

Πώς όμως οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση σε αυτές τις φωτογραφίες; Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι που οι φωτογραφίες σας θα μπορούσαν να είναι ευάλωτοι σε χάκερ.

Κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε διάφορους λογαριασμούς
Μια ευπάθεια είναι αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερους από έναν διαδικτυακούς λογαριασμούς. Ρίχνοντας μια ματιά πίσω στο Oleg Pliss hack το Μάιο, κυβερνο-εγκληματίες κατάφεραν να θέσουν σε κίνδυνο το iCloud χρησιμοποιώντας κωδικούς χρηστών. Υποθέτοντας ότι τα άτομα χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερες από μία υπηρεσίες, οι hackers επιτέθηκαν σε άλλο άσχετο σύστημα, στη συνέχεια, κατάφερε να ελέγξουν συστηματικά κάθε icloud λογαριασμό μέσω email για να δουν αν μπορούν να το ανοίξουν με τον ίδιο κωδικό.

Στοχευμένες επιθέσεις
Εναλλακτικά, μπορείτε να πέσετε θύμα μίας στοχευμένης επίθεσης από την αποστολή στοχευμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχείων ή ακόμη και memory stick. Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να κολλήσετε ένα keylogger trojan στον υπολογιστή κάποιου. Μόλις το keylogger ενεργοποιηθεί, στέλνει screenshots από κάθε κλικ του ποντικιού πίσω στο χάκερ. Η ταχύτητα του Internet είναι πλέον τόσο προηγμένη, ώστε δεν θα παρατηρήσετε την κίνηση.

Δημόσια hotspots
Τέλος, αν έχετε ένα φορητό υπολογιστή ή smartphone με προσωπικές φωτογραφίες σε αυτό και το χρησιμοποιήσετε σε ένα δημόσιο hotspot, βρίσκεστε σε κίνδυνο. Το Firesheep, μεταξύ άλλων εφαρμογών, επιτρέπει στο χάκερ να θέσει σε κίνδυνο οποιαδήποτε συσκευή σε ένα δημόσιο σύστημα.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε την ευαισθησία σας στην επίθεση. Εξετάστε που μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε εικόνα που δεν θα θέλατε το κοινό να δει. Κάντε update το αντι-ιικό λογισμικό σας και χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικά συστήματα.

Είτε είμαστε διασημότητες είτε όχι, θα πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση για την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων μας σε αυτούς τους ολοένα και πιο ανασφαλείς καιρούς.

patrasevents.gr

επιστροφή στην κορυφή