Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

7 στους 10 Έλληνες διαφωνούν με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς

diaf3

Δημοσκόπηση της Interview για τη «Βεργίνα Τηλεόραση»

Το 70% των Ελλήνων δεν επιθυμεί καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, ενώ το 62% δεν θα δεχόταν μια σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου Μακεδονία ακόμη κι αν το γειτονικό κράτος προχωρούσε σε αλλαγή στο Σύνταγμά του και στις αλυτρωτικές αναφορές στα σχολικά βιβλία και αλλού.

Αυτό προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία «Interview» για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

Επίσης το 80% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ενώ εννιά στους δέκα διαφωνούν με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τον αριθμό των συμμετεχόντων στα δύο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο του Συντάγματος βρέθηκαν... 140.000 πολίτες την ώρα που οι διοργανωτές ανακοίνωσαν από μικροφώνου ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν 1,5 εκατομμύριο πολίτες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης μόλις το 31% των ερωτηθέντων γνωρίζει για την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων.

επιστροφή στην κορυφή