ΡΟΗ 24/7:

Δυσμενές το κλίμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

tamiakh mhxanh

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

 

Με αφορμή τη δημοσίευση της εξαμηνιαίας έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ και η εταιρεία Marc, οι Βουλευτές ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη και Νίκος Τσούκαλης κατέθεσαν για άλλη μία φορά νέα ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις ΜμΕ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο, όλα τα μεγέθη αποτυπώνουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, με αρνητικές προσδοκίες και απαισιοδοξία για πάνω από τις μισές επιχειρήσεις.

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές εγείρουν τις ανησυχίες τους διότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για άλλη μία φορά δεν έχουν επιφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και επισημαίνουν την ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Τέλος ερωτούν ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ως προς το μέλλον και την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και ποιες άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα γίνουν ώστε να υπάρξει σύντομα ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για αυτές.

επιστροφή στην κορυφή