xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συνελήφθη 21χρονος για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο

diadiktuo apath

Κατασχέθηκε το ψηφιακό υλικό

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη προχθές, 6 Ιουνίου, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ένας 21χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Για την διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 21χρονου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 21χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο (smartphone) με κάρτα SIM και εξωτερική κάρτα μνήμης.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.
O συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

επιστροφή στην κορυφή