xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στα Ελευθέρια των Σερρών ο Τζιτζικώστας

180630 Serres1

Υπαίθριος Εσπερινός στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στη Βέροια

Στις εκδηλώσεις της 105ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών παραβρέθηκε χτες το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ το απόγευμα συμμετείχε στον Πατριαρχικό υπαίθριο Εσπερινό, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στη Βέροια, με τον οποίο ολοκληρώθηκαν τα ΚΔ’ Παύλεια.
Ο κ. Τζιτζικώστας το πρωί, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Περιφερειακού Συμβούλου Αθανάσιου Μασλαρινού, παρακολούθησε τη δοξολογία, αλλά και την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον αδριάντα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας, καταθέτοντας στεφάνι, όπως και την παρέλαση στο κέντρο των Σερρών.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και ελληνική Μακεδονία. Είμαι μέρα τιμής, αλλά και περισυλλογής, καθώς πολλοί θα πρέπει να αναλογιστούν πού έχουν οδηγήσει τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Μακεδονία είναι ελληνική και όλοι εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε η εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη ‘συμφωνία των Πρεσπών’ να μην κυρωθεί ποτέ από την ελληνική Βουλή. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αυτοδιοίκηση της Μακεδονίας ζητούμε από την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε δημοψήφισμα, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν δημοκρατικά τη θέση τους απέναντι σ’ αυτή τη ‘συμφωνία’. Ως Αυτοδιοίκηση θα ενημερώσουμε για τις θέσεις μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα και θα τους ζητήσουμε να καταψηφίσουν τη ‘συμφωνία’ όταν θα εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή».
Ερωτηθείς για τις αποδοκιμασίες των πολιτών προς τα κυβερνητικά στελέχη που παρέστησαν στις εκδηλώσεις, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Οι αντιδράσεις των πολιτών δεν είναι υποκινούμενες από κάποιες σκοτεινές δυνάμεις ή από κάποιες πολιτικές δυνάμεις. Είναι αντιδράσεις, που προκύπτουν από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αντιληφθεί πόσο κακή είναι αυτή η ‘συμφωνία’. Συνιστώ σε όλους αυτοσυγκράτηση. Με τη βία δεν λύνονται τα προβλήματα».

180630 Veroia2

Το απόγευμα, ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στον Πατριαρχικό υπαίθριο Εσπερινό στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στη Βέροια, που τελέστηκε χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου του Β', με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, ενώ ακολούθησε και την πομπή προς το Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας.
Με τον μεγαλοπρεπή Πατριαρχικό Εσπερινό ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των ΚΔ’ Παύλειων, ενώ τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης.

επιστροφή στην κορυφή