xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για αυθαίρετες κατασκευές

dikasthria thess1

Μετά την τραγωδία της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Αττική

Τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων με τη μορφή του επείγοντος παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τόσκας, μετά τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν αυθαίρετες καταλήψεις στην περιοχή ευθύνης του.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Τσόγκας, ζητά να ερευνήσουν τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά για αυθαίρετες καταλήψεις, κτίσματα, ρίψη μπαζών, σκουπιδιών και αν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο συντελείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και μεταβολή της μορφής του δάσους και καταπάτησής του.
Στο πλαίσιο δε, της προκαταρκτικής, οι δασικές υπηρεσίες καλούνται να κάνουν χρήση όλων των μέσων τεχνολογίας και να ζητήσουν την υπηρεσιακή συνδρομή για πληροφορίες από οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία, όπως πολεοδομία, ή Δήμους.
Παράλληλα, ο κ. Τσόγκας, ζητά από τα Λιμεναρχεία Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας να διερευνήσουν την ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων, περιφράξεων ή κτισμάτων στον αιγιαλό που εμποδίζουν την πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

επιστροφή στην κορυφή