ΡΟΗ 24/7:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία για την υγεία

paidia ugeia

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Συνεχίζεται για το διδακτικό έτος 2014-2015 η υλοποίηση του προγράμματος ενημέρωσης και αγωγής υγείας σε σχολεία της Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας της Π.Κ.Μ. τα περασμένα έτη, υπαγορεύουν τη συνέχιση και ενίσχυση της δράσης μας για το νέο διδακτικό έτος 2014-2015, την οποία σκοπεύουμε να επεκτείνουμε και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Η πρόληψη και η υπεύθυνη ενημέρωση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στοχευμένα προγράμματα υγείας και κοινωνικής φροντίδας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δήλωσε σχετικά με το νέο πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από το 2011 το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ. εκπονεί και εφαρμόζει, σε ετήσια βάση, προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2014-2015, συνεχίζεται το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Αγωγής Υγείας με δυνατότητα επέκτασης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στα εξής θέματα Δημόσιας Υγείας:

• «Η υγιεινή των χεριών» στα Δημοτικά σχολεία

• «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)» στα Γυμνάσια

• «Ενεργητικός αντικαπνιστής» στα Γυμνάσια

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2013-2014 ενημερώθηκαν και συμμετείχαν στα προγράμματα της Π.Κ.Μ. συνολικά 6.143 μαθητές από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής υγείας της Π.Κ.Μ. πραγματοποιείται με τη συμβολή των διευθυντών των σχολικών μονάδων και με την έγκριση, για όλη την Π.Κ.Μ., των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Παιδείας.

Το φετινό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την κ. Σιδηροπούλου Μαρία, ιατρό Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ και προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Κ.Μ. και την κ. Αδαμίδου Ασημένια, ιατρό Δημόσιας Υγείας στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Π.Κ.Μ.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2