ΡΟΗ 24/7:

"Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο"

Theodwrikakos T PP epoli 1069x947 3 126

Διαβεβαιώσεις υπουργού Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση

Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με πρόσθετες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό, αλλά και με νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Πόλη + Πολιτική και στην ιστοσελίδα epoli.gr, αναφέρει πως «θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που δεν είναι όργανο κομματικών μηχανισμών. Στην πορεία θα τη θωρακίσουμε όχι μόνο με αρμοδιότητες, αλλά και με πόρους και προσωπικό, για να μπορέσει να διαδραματίσει τον ρόλο που της αξίζει στη νέα Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ανάπτυξης για κάθε τόπο και δεν θα άγεται και θα φέρεται από τον ομφάλιο λώρο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας» σημειώνει.

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε το θάρρος και, αν υπήρχε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας, θα το λέγαμε ευθέως». Για τις πρόσθετες προσλήψεις στους ΟΤΑ, αναφέρει ότι τα αιτήματα των δήμων αφορούν περίπου 1.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3Κ/2018.

Δηλώνει, τέλος, πως από το νέο έτος το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, έργων και παρεμβάσεων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα σχεδιάζει έναν «πιο δραστικό ρόλο στην εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων των δήμων και των Περιφερειών».

επιστροφή στην κορυφή