xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συγκέντρωση ρούχων για τους απόρους στο Δήμο Αριστοτέλη

royxa

Αναδιοργάνωση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου

 

Ρουχισμό και υποδήματα ξεκινά να συγκεντρώνει το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αριστοτέλη από τη Δευτέρα 8 έως τις 20 Δεκεμβρίου, στα Δημοτικά Καταστήματα της Ιερισσού, της Αρναίας και της Μ. Παναγίας, ενόψει και των ημερών των Χριστουγέννων. Τα είδη ένδυσης και υπόδησης που θα συγκεντρώσει θα τα παραδώσει στην Ι. Μητρόπολη Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου για να τα διαθέσει σε ανθρώπους που αυτές τις Άγιες Μέρες που έρχονται έχουν ανάγκη από λίγη μεγαλύτερη προσοχή.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμος αναδιοργανώνει το Γραφείο Εθελοντισμού, ενώ ήδη μια ομάδα εθελοντών επεξεργάζεται τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος για το νέο έτος στους τομείς:

- Φυσικού Περιβάλλοντος και Καθαριότητας

- Πολιτικής Προστασίας

- Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας

- Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού

Σε αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος  ζητάει τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων δημοτών, των συλλόγων και των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου αυτή η πρωτοβουλία να ευοδωθεί με την αναμενόμενη επιτυχία.

Τέλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, επισημαίνει: "Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δομημένων κοινοτήτων και αποτελεί έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο, την κοινωνία γενικότερα αλλά και για το περιβάλλον. Στις μέρες μας οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων κοινωνιών, που συνεπικουρούν ανιδιοτελώς στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ανάδειξης του ανθρωπισμού.

Η 5η Δεκεμβρίου η οποία έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, δεν πρέπει μόνο να αποτελεί ημέρα μνήμης και αναγνώρισης των εθελοντών και του εθελοντικού κινήματος. Η 5η Δεκεμβρίου πρέπει να αποτελεί και ημέρα απολογισμού των δράσεων τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο κοινοτήτων.

Ο Εθελοντισμός για τη Δημοτική Αρχή πέρα από στάση ζωής , είναι πολιτισμός, πράξη αλληλεγγύης , ανθρωπισμού και ενότητας".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2