xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για το δημόσιο χώρο η "Συνεργασία Πολιτών" του Δήμου Πολυγύρου

97154974 844141135991043 4939024880717791232 o

Παρουσίαση στη Γαλάτιστα τη Δευτέρα 18/5

Στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής θα βρίσκονται τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στελέχη της Δημοτικής Παράταξης "Συνεργασία Πολιτών" του Δήμου Πολυγύρου, για την παρουσίαση του πλαισίου των προτάσεων της σε σχέση με τον δημόσιο χώρο και την τοπική ανάπτυξη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Ανθεμούντα, στις 8.30 το βράδυ.

"Παρόλο που τα μέτρα για την υγειονομική κρίση δεν επιτρέπουν την προσέλευση όλων των πολιτών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τις προτάσεις της Συνεργασίας Πολιτών, μέσω του διαδικτύου, ώστε να ξεκινήσουμε ταυτόχρονα και τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, με πλήρη καταγραφή όλων των απόψεων που θα ακουστούν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός.

"Ήδη ετοιμάζονται οι θεματικοί φάκελοι για τις Δημοτικές Ενότητες που έχουμε επισκεφτεί κι έχουν πραγματοποιηθεί ανοικτές συζητήσεις και παρουσιάσεις του σχεδίου "Enjoy Polygyros" (Δημοτική Ενότητα Πολυγύρου και Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας) και στην ίδια κατέυθυνση τη Δευτέρα το βράδυ θα ξεκινήσουμε και την συλλογική επεξεργασία του θεματικού φακέλου της Δημοτικής Ενότητας Ανθεμούντα. Στόχος είναι οι θεματικοί αυτοί φάκελοι να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, να είναι προσβάσιμοι σε όλους και να μπορέσουν με τον τρόπο αυτό κι οι πολίτες που λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό δεν θα είναι παρόντες, να εκφράσουν τις ιδέες τους. Αυτή η "ανοικτή τράπεζα δεδομένων" θα κατατεθεί στη συνέχεια και μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στη Δημοτική Αρχή, ώστε να εξεταστούν λύσεις υλοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος μας είναι ο δημόσιος χώρος σε κάθε χωριό να συναντηθεί με το πολιτιστικό και τουριστικό του απόθεμα, ώστε τα μέρη μας να καταστούν προορισμοί εγγύτητας για επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η αξιοποίηση του δημοσίου χώρου σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να δώσει λύσεις ανάπτυξης και δημιουργίας νέων αγορών, συνδυάζοντας ψυχαγωγία κι εμπορικές δραστηριότητες, και να αποτελέσει απάντηση στα νέα δεδομένα που προδιαγράφονται για τον τουρισμό", τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2