ΡΟΗ 24/7:

Σ. Ζαχαράκη: Έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά (ηχητικό)

5b8d277acd3a1843a8521004

- «Είναι προσωπικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τις ανάγκες σχολικής στέγης που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο»

Την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών προανήγγειλε μιλώντας στην «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη αναφερόμενη στην προετοιμασία του υπουργείου ενόψει ενός δεύτερου πιθανού κύματος της πανδημίας του κορονοϊού το φθινόπωρο. Η ίδια έκανε λόγο για ρεκόρ προσλήψεων την φετινή χρονιά, με τον αριθμό να ξεπερνά τις 40.000.

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα αλλά και το πως θα τηρούνται τα μέτρα και τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι κανόνες θα τηρηθούν στο σχολείο. Θα μαθαίνουμε στα παιδιά και θα θυμίζουμε τους κανόνες. Βλέπουμε ότι πράγματα που προσλαμβάνουν τα παιδιά στο σχολείο τα μεταφέρουν στο σπίτι. Είναι σημαντικό τώρα που αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση τα παιδιά μας να μαθαίνουν τους κανόνες».

Είπε πως το σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα. «Δεν θα είναι τον Αύγουστο αλλά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη» τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τη χρήση καμερών εντός των σχολικών αιθουσών: «Θέλαμε να έχουμε επιλογές, ώστε ένα ανοικτό σχολείο να στηρίζει και αυτόν που είναι στο σπίτι. Μιλάμε για live μετάδοση και όχι βιντεοσκόπηση. Η κάμερα είναι στραμμένη στον πίνακα άρα δεν φαίνεται κανένα παιδί. Δόθηκε αυτή η δυνατότητα για να έχουν πρόσβαση στην μαθησιακή διαδικασία και τα παιδιά που είναι στο σπίτι» τόνισε.

Αναφερόμενη στα προβλήματα της σχολικής στέγης η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι «είναι προσωπικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τις ανάγκες σχολικής στέγης που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 27 Μαϊος 2020 20:19
επιστροφή στην κορυφή