xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έτοιμα για επαναλειτουργία τα Δημοτικά στο Δήμο Ν. Προποντίδας

2o dhmotiko kallikrateias

Επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Έτοιμες είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ν. Προποντίδας για να υποδεχθούν τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ξεκινάνε τα μαθήματα αύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου. Σε όλα τα σχολεία έγινε για δεύτερη φορά προληπτική απολύμανση και προσεκτικός καθαρισμός των κτιρίων αλλά και του αύλειου χώρου. Με μέριμνα του Δήμου εφοδιάστηκαν με αντισηπτικά διαλύματα, καθώς και με μέσα ατομικής προστασίας και καθαριότητας. Επίσης, τα θρανία προσαρμόστηκαν στις απαιτούμενες αποστάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

dhmotiko triglias20

Σύμφωνα με το Δήμο Ν. Προποντίδας, θα γίνεται καθαρισμός των χώρων και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία και τα παιδιά θα πρέπει να έχουν φαγητό από το σπίτι. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τμήματα, τον τρόπο λειτουργίας αλλά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά με φροντίδα των διευθυντών σε όλους τους γονείς. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι δεν θα λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα.

taxh adeia korwnoios prop

«Καλούμαστε να ανταποκριθούμε μέσα σε διαφορετικές συνθήκες, πρωτόγνωρες για όλους. Σίγουρα η σχολική πραγματικότητα δεν θα είναι η ίδια, ωστόσο με προσοχή και εφαρμογή των όσων συστήνουν οι ειδικοί θα συνεχίσουμε να τα πάμε καλά, όπως και μέχρι σήμερα.
Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πολύ καλή συνεργασία τους Διευθυντές των σχολείων, που με αγάπη και τη δέουσα προσοχή κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Θα ήταν παράλειψη ακόμη να μην ευχαριστήσω τις σχολικές καθαρίστριες που «υπερέβαλαν εαυτόν», ώστε να είναι όλα έτοιμα μέσα στον λίγο χρόνο που τους δόθηκε από την ημέρα ανακοίνωσης επαναλειτουρχίας των σχολικών δομών.
Η ευαισθησία τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και της Σχολικής Επιτροπής για το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η στήριξή μας σε κάθε σχολική μονάδα του Δήμου μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2