xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χαλκιδική: 3 συλλήψεις για τις εκρήξεις στα ΑΤΜ (φωτο)

ekrixeis atm1

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια



Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν χθες Σάββατο 11 Ιουλίου, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, 3 άνδρες (δύο 33χρονοι και ένας 38χρονος), για απόπειρες διάρρηξης σε ΑΤΜ με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το τελευταίο δίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με κύριο στόχο την αφαίρεση χρημάτων από ΑΤΜ, με την πρόκληση έκρηξης με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούσαν στην θυρίδα παραλαβής χρημάτων.

ekrixeis atm2

Ειδικότερα, τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής οι δύο 33χρονοι συλληφθέντες επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, πήγαν σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο εξωτερικά καταστήματος και προσπάθησαν να το διαρρήξουν τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα, καθώς όδευαν προς Θεσσαλονίκη επιβαίνοντας στην κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, εξετράπη στην περιοχή του Σταυρού Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο. Στην κατοχή τους ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών με γεμιστήρα και 12 φυσίγγια.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και ο 38χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και συνελήφθη, καθώς έβγαινε από το σπίτι ενός εκ των 33χρονων, όπου είχε μεταβεί για να πάρει 6.800 ευρώ, που υπήρχαν εκεί.

ekrixeis atm xoani

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το τελευταίο δίμηνο ακόμα 3 ΑΤΜ στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ στη Ν. Καλλικράτεια, χρησιμοποιώντας εκρηκτική ύλη. Στο σημείο είχαν μεταβεί με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει στις 12 Ιουνίου από περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στις 4 Ιουλίου, με την ίδια μεθοδολογία επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ στη Νικήτη, ωστόσο ο μηχανισμός δεν εξεράγη. Στις 7 Ιουλίου επιχείρησαν το ίδιο σε ΑΤΜ στην Καλλιθέα, και τέλος χθες τα ξημερώματα σε ΑΤΜ στην Ιερισσό.
Σε δύο από τις παραπάνω περιπτώσεις προκλήθηκε έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

ekrixeis atm3

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι τον προηγούμενο μήνα διέρρηξαν ένα κατάστημα στον Εύοσμο, στη Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας 100 ευρώ και συσκευές αξίας 300 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2