ΡΟΗ 24/7:

Ξαφνικός "θάνατος" λόγω… τριών κρουσμάτων

10424252 491769827620871 3496570968914118058 n

Προβληματισμός για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη Χαλκιδική

Έντονο προβληματισμό συνεχίζουν να δημιουργούν οι χειρισμοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και των υπόλοιπων συναρμόδιων φορέων αρχών αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στη Χαλκιδική και γενικότερα στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Η σημερινή απόφαση να τεθούν Χαλκιδική και Μύκονος σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19 δημιουργεί εύλογα ερωτήματα καθώς η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) αναφέρει -μεταξύ άλλων- «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου». (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ)

Ανατρέχοντας στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, διαπιστώνουμε ότι στη Χαλκιδική καταγράφηκαν… μόλις 3 κρούσματα κορωνοϊού από τα 269 συνολικά του τελευταίου 24ώρου σε όλη τη χώρα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα, είχε επιβεβαιωθεί ημερησίως μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων με αποκορύφωμα την περίπτωση της μονάδας επεξεργασίας ελιάς στην περιοχή των Καλυβών με 50 άτομα θετικά στον COVID-19.

Για ποιο λόγο ήρθε σήμερα αυτή η απόφαση με την παραπάνω αιτιολόγηση από τη ΓΓΠΠ;

Μήπως οι ιθύνοντες περίμεναν να «φύγει» ο Δεκαπενταύγουστος προκειμένου να ανακοινώσουν τους περιορισμούς;

Στα επιχειρήματα και τα αιτήματα των φορέων της Χαλκιδικής τι απαντούν;

Είναι αυτονόητο ότι σε μια περίοδο έξαρσης της επιδημίας κρίνεται επιβεβλημένη η λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και η τήρησή τους από όλους.

Ωστόσο, η κάθε απόφαση απαιτεί ψυχραιμία, σύνεση και προπαντός ειλικρίνεια…

Χ.Π.

επιστροφή στην κορυφή