ΡΟΗ 24/7:

Κορωνοϊός: 399 νέα κρούσματα και 3 ακόμη θάνατοι

magiorkinis xardalias korwnoios 25 08 2020

Χαρδαλιάς: Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

399 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.541, εκ των οποίων το 55,9% άνδρες. 3.122 (15,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.385 (40,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 24 (27,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89,7% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθη από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μαγιορκίνης: Έρχεται δύσκολος χειμώνας

«Μπήκαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου» τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωναϊό, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον χειμώνα που έρχεται.
Σχετικά με την Αττική, όπου βρίσκεται και το περισσότερο επιδημιολογικό φορτίο, είπε πως εμφανίζει καθημερινά εδώ και κάποιες εβδομάδες περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.
Παράλληλα τόνισε ότι ο μέσος όρος είναι πέντε θάνατοι ανά ημέρα, ενώ αυξάνεται σταδιακά η πίεση στις ΜΕΘ.

Χαρδαλιάς: Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από΄σήμερα θα υπάρχει χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, ο οποίος θα ανανεώνεται κάθε 15 μέρες. Βάση του χάρτη πλέον η κυβέρνηση θα παίρνει κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα μέτρα για κάθε περιφέρεια, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας: 1 – ετοιμότητα, 2 – επιτήρηση, 3 – αυξημένη επιτήρηση, 4 – αυξημένος κίνδυνος. Το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφέρεια θα κρίνεται από διάφορους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, οι δείκτες πληρότητας για τα νοσοκομεία, η διαδικασία ιχνηλάτησης κ.ά.
Όσον αφορά τα σχολεία, ανέφερε ότι 14 σχολεία έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα σε 144 σχολεία πανελλαδικά έχουν κλείσει λόγω περιστατικών κορωναϊού. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μόνο το 0,016% της μαθητικής κοινότητας της χώρας έχει βρεθεί θετικό στον ιό. Τα κρούσματα αυτά είναι αποσπασματικά και σε διαφορετικές περιοχές γεωγραφικά.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2