xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία της "Ελληνικός Χρυσός" ζητά η Κ. Μάλαμα

malama vouli edr4

Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία

Τα οικονομικά και φορολογικά δεδομένα που αφορούν την "Ελληνικός Χρυσός" ζητά η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα με ερώτηση που κατέθεσε προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Την ερώτηση συνυπογράφει ο Βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, την ώρα που η μητρική εταιρία "Eldorado Gold" διανέμει δεκάδες εκατομμύρια ως μέρισμα κερδών στους μετόχους της, (σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια δημοσιεύει στις εκθέσεις τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της), η θηγατρική της στην Ελλάδα "Ελληνικός Χρυσός" δημοσιεύει ελλειπή στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν λειτουργικές ζημίες στη χώρα μας και υψηλότατες δαπάνες σε τιμολόγια.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, ​ως προς τα οικονομικά δεδομένα της "Ελληνικός Χρυσός", η εταιρεία, σε αντίθεση με την μητρική της, δεν έχει αναρτημένους τους ισολογισμούς της στον επίσημο ιστότοπο της, ενώ στην υποσελίδα “οικονομικά στοιχεία” του διαδικτυακού της τόπου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Στην τελευταία “Έκθεση Βιωσιμότητας 2018” που η ίδια δημοσιεύει, η "Ελληνικός Χρυσός" αποκαλύπτει (στην σελίδα 22) ότι τα έσοδα της για το συγκεκριμένο έτος ήταν 95 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα λειτουργικά της κόστη 112,9 ευρώ. Ττην ίδια στιγμή, η έκθεση βιωσιμότητας 2017, η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. παρουσιάζει ως πληρωμές σε προμηθευτές δαπάνη 208 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα ζητά από τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να καταθέσουν στη Βουλή όλα τα στοιχεία των ισολογισμών της εταιρίας, τα στοιχεία που σχετίζονται με το μισθολογικό και μη κόστος της δραστηριότητας της, αλλά και τα στοιχεία που σχετίζονται με δικαιώματα χρήσης (royalties) και δωρεών που ισχυρίζεται η εταιρία υλοποιεί.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2