xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

311ac19e9afe85d18425e72b4f4ae725 XL

Σοκ από διπλό έγκλημα στην Αλβανία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για εμπόριο βρεφών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία, μετά την αποκάλυψη του διπλού φονικού στην γειτονική χώρα, με θύματα δύο αδελφές και δράστη έναν 59χρονο που συνελήφθη και κρατείται.

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε κατόπιν δημοσιευμάτων σε ελληνικά μέσα που μετέδωσαν καταγγελίες συγγενών των θυμάτων σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης εξέδιδε τις δύο αδελφές, τις υποχρέωνε να τεκνοποιούν και στη συνέχεια να πουλούν τα βρέφη τους στην χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε από εισαγγελέα τη διεξαγωγή έρευνας στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαλευκανθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες περί παράνομων υιοθεσιών κι αν υπάρχει εμπλοκή οργανωμένου κυκλώματος. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, πάνω από δέκα παιδιά γεννήθηκαν σε ελληνικά μαιευτήρια και πωλήθηκαν έναντι αμοιβής με τη βοήθεια δικηγόρου που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Το διπλό φονικό αποκαλύφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Τίρανα, όπου οι άτυχες γυναίκες, αλβανικής καταγωγής, έπεσαν νεκρές από πυρά καλάσνικοφ με δράστη τον 59χρονο συμπατριώτη τους. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο ίδιος συνελήφθη και απολογούμενος προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι το κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης του ήταν η ανησυχία του ότι οι δύο αδελφές θα αποκάλυπταν τα όσα βίωναν τα προηγούμενα χρόνια κοντά του.

επιστροφή στην κορυφή