xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός

138645873 849430245898403 2635073130601011015 n

Πλημμυρικά φαινόμενα στον Στρυμόνα

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Δέλτα εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού.

Ο μεγάλος όγκος νερού, που προήλθε από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του νερού και να υπερχειλίσει το ποτάμι. Λόγω αυτού, έκλεισε κατά τη διάρκεια της νύχτας η επαρχιακή οδός που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί πρόκληση ατυχημάτων και κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές.

Τοποθετήθηκαν οδοφράγματα, ενώ υπάλληλοι του δήμου Δέλτα με μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών απομάκρυναν τυχόν φερτά υλικά που θα εμπόδιζαν την ομαλή ροή του ποταμού.

"Φούσκωσε" ο Στρυμόνας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα στον ποταμό Στρυμόνα, εντός του βουλγαρικού εδάφους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αναφέρει σε ανάρτηση της στο Facebook ότι σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Σόφια, και με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα εκατέρωθεν της κοίτης του Στρυμόνα, εντός του βουλγαρικού εδάφους, όπου έχουν σπάσει τα υδατοφράγματα σε διάφορες περιοχές και πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές, αγροτικές εκτάσεις και οδικό δίκτυο».

«Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς, στην οποία έγινε γνωστό ότι η κατάσταση εξομαλύνεται», επισημαίνει.

«Λόγω των ελλιπών πληροφοριών που λαμβάνουμε από την βουλγαρική πλευρά, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι σε αυξημένη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο», καταλήγει η ανάρτηση.

επιστροφή στην κορυφή