xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χωρίς επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία "κοκκινίζουν" την Χαλκιδική

325097 300710473281240 1006859141 o

Ποιοι και γιατί στοχοποιούν το Νομό;

του Κωνσταντίνου Μπογδάνου*

Για άλλη μια φορά φαίνεται να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο του περασμένου Σεπτεμβρίου. Χωρίς επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία "ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ" ξανά τον Νομό. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Τουρισμό και την τοπική οικονομία οι ανεύθυνες και πρόχειρες ανακοινώσεις και εκτιμήσεις μόνο ζημιά κάνουν στην ασθμαίνουσα τοπική οικονομία και ενισχύουν την δαιμονολογία.

Όταν γίνονται στοχευμένα οικογενειακά τεστ (από ιδιωτικά κυρίως κέντρα) σε μια οικογένεια-ομάδα ατόμων ή κοινότητα που νοσεί, λογικό είναι να υπάρχουν πολλά θετικά. Όμως το ποσοστό στον πληθυσμό παραμένει το ίδιο χαμηλό στο Νομό. Γιατί αυτό βγαίνει από την τυχαία δειγματοληψία του πληθυσμού σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του Νομού. Το 'χουμε ξαναπεί: Η Χαλκιδική είναι αραιοκατοικημένη, με διάσπαρτους οικισμούς, χωρίς μεγάλο αστικό κέντρο, με γεωγραφική και συγκοινωνιακή μορφολογία που ΔΕΝ ευνοεί την διάδοση του ιού.

Από όσο γνωρίζουμε λοιπόν, ο ΕΟΔΥ δεν έχει στοιχεία (το δείχνουν και τα καθημερινά δελτία του) που να δικαιολογούν το "κοκκίνισμα" και τις διάφορες ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις του κ. Κικίλια!

Μήπως είναι η ώρα να γίνει από τους υπεύθυνους τοπικούς παράγοντες του Νομού κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την Κοζάνη, όπου "παραδέχθηκαν την ανικανότητα του ΕΟΔΥ με τα αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία";

Ώρα να μπει ένα τέλος στην στοχοποίηση της Χαλκιδικής. Περιμένουμε!

*Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2