ΡΟΗ 24/7:

ΠΟΒΑΚΩ: "Αναπτερώνει τις ελπίδες της αγοράς το άνοιγμα του λιανεμπορίου"

kosmimatopoleio121

"Ανάσα" για τον κλάδο λένε οι κοσμηματοπώλες

Κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) την απόφαση της κυβέρνησης, μετά και από την σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Η υβριδική λειτουργία του click away και το φημολογούμενο click in shop δεν θα απέδιδαν τα αποτελέσματα που αναμένεται να έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου έστω και με τις προϋποθέσεις που η ρευστή επιδημιολογική κατάσταση επιτάσσει, να υφίστανται» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης επισημαίνοντας πως οι επιχειρήσεις του κλάδου που εκπροσωπεί υποδέχτηκαν με ανακούφιση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την επανέναρξη του λιανεμπορίου.

«Η επαναφορά του λιανεμπορίου σε λειτουργία χωρίς ραντεβού, μας δίνει ανάσα, η οποία ευχόμαστε να είναι ικανή ώστε να απομακρύνει το κύμα λουκέτων που θα ήταν συνακόλουθο του παρατεταμένου lockdown που βιώνουμε από το Νοέμβριο. Η στήριξη της κυβέρνησης ακόμη και με ανοιχτές τις επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να σταματήσει να υφίσταται, ενώ η λήψη γενναίων μέτρων για το λιανεμπόριο που έχει πληγεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι μονόδρομος» σημειώνει ο κ. Καλπακίδης υπογραμμίζοντας πως για μια ακόμη φορά οι επιχειρήσεις της αργυροχρυσοχοΐας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου τόσο οι ίδιοι και οι εργαζόμενοι τους, όσο και οι πελάτες τους να παραμείνουν υγιείς.

επιστροφή στην κορυφή