xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αφιέρωμα στα Θύματα του Ολοκαυτώματος από το ΣΔΕ Ν. Προποντίδας

140728144 2898567137078639 6266795543269567317 o

#WeRemember

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πολέμου, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Ν. Προποντίδας συμμετείχαν στην διεθνή καμπάνια #WeRemember (Θυμόμαστε), για να δηλώσουν απερίφραστα την εναντίωσή τους σε κάθε μορφή ρατσισμού και κάθε άρνηση ή υποτίμηση του Ολοκαυτώματος.
Η καμπάνια αυτή διεξάγεται κάθε χρόνο από τις 20 ως τις 27 Ιανουαρίου και ο καθένας μας που επιθυμεί, μπορεί να φωτογραφηθεί κρατώντας ένα χαρτί στο οποίο είναι γραμμένη η φράση "WeRemember". Στην συνέχεια μπορεί να αναρτήσει την φωτογραφία του σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ Facebook, Instagram, Linkedin κ.ά) με την εξής επισήμανση: #WeRemember

Στόχος της δράσης είναι η διασφάλιση ότι το παρελθόν δεν ξεχνιέται, ότι κάποτε στην Ευρώπη υπήρχε μίσος προς κάποιες πληθυσμιακές ομάδες, ότι οι πολίτες της Ευρώπης ήταν σιωπηλοί, ανίκανοι ή αδιάφοροι να αντιδράσουν, ότι θανατώθηκαν 6 εκατομμύρια Εβραίοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ότι καταστράφηκαν όνειρα και χάθηκαν άδικα ζωές. Γιατί μόνο με τη γνώση και την μνήμη, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους χωρίς ταμπέλες και διακρίσεις και να διασφαλίσουμε ότι οι ιστορίες των ανθρώπων δεν χάθηκαν μαζί τους.

Ο MartinNiemöller (1892-1984) ήταν Γερμανός αντιναζιστής θεολόγος και πάστορας. Πρωτοστατούσε στην αντίσταση της Γερμανικής Εκκλησίας ενάντια στον Χίτλερ και γι’ αυτό φυλακίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου από όπου στάθηκε τυχερός και επέζησε. Κυρίως όμως είναι γνωστός για το εξής ποίημά του: "Πρώτα ήρθαν για τους σοσιαλιστές, αλλά δεν μίλησα – γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής.
Έπειτα ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν μίλησα – γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2