ΡΟΗ 24/7:

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού

emvoliasmos covit

Ευάλωτος ο οργανισμός στον κορωνοϊό τις πρώτες μέρες μετά τον εμβολιασμό

Περισσότεροι από 7.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού πραγματοποιούνται κάθε μέρα στη χώρα μας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 176.689 άτομα και μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κυρίως οι πολίτες που είναι πιο ευπαθής και ευάλωτοι στον ιό. Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Πάντως ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

enhmer2512

Όσον αφορά τον εφοδιασμό των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανέφερε ότι μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα λάβει 815.000 δόσεις από την Pfizer και μέχρι τέλος Μαρτίου 1.415.000 δόσεις συνολικά, ενώ από την AstraZeneca 410.000 δόσεις μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και άλλες 330.000 μέχρι τέλη Μαρτίου.

enhmer2511

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι κατά την πρώτη δόση του εμβολιασμού, τα αντισώματα που αναπτύσσονται από την 1η έως την 15η ημέρα φτάνουν το 52% ως προς την κάλυψη των εμβολιασθέντων, ενώ για να επιτευχθεί το 95% είναι απαραίτητη και η δεύτερη δόση.
«Λόγω αυτής της διαφοράς μεταξύ 1ης και 2ης δόσης ως προς την κάλυψη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει πριν προλάβει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός», υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε αυτή την περίπτωση τα συμπτώματα θα είναι πιο ήπια και ο εμβολιασμός πρέπει και πάλι να ολοκληρωθεί, ενώ αναφερόμενη σε περιστατικά μόλυνσης ηλικιωμένων που είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου πριν από λίγες ημέρες, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι το εμβόλιο που έχουν ήδη κάνει θα βοηθήσει να μην παρουσιάσουν σοβαρή νόσηση και η δεύτερη δόση θα χορηγηθεί μετά την ανάρρωσή τους.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 19:04
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2