ΡΟΗ 24/7:

Δύο νέα πρόσωπα σε θέσεις Αντιδημάρχων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

lg KOSMOPOYLOY BARBOYNAKHS mx21

Η Ι. Κοσμοπούλου και ο Αλ. Μπαρμπουνάκης

Στον ορισμό δύο νέων προσώπων σε θέσεις αντιδημάρχων προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου, στη θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας ορίστηκε η Ιωάννα Κοσμοπούλου και στη θέση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

"Σήμερα ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μου έκανε τη μέγιστη των τιμών να μου αναθέσει μια πολύ σημαντική αρμοδιότητα, αυτήν της Αντιδημάρχου Παιδείας. Πέρα από το πολυσχιδές και τόσο σημαντικό έργο που προβλέπει αυτή η θέση ευθύνης, η Παιδεία έχει τον δικό της πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό.

«Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι η εκπαίδευση δεν είναι ξέφραγο χωράφι, όπου έχει ο καθένας το ελεύθερο να μπαίνει και να κάνει το νοικοκύρη με τις ιδέες και τα θέσφατά του. Δικαίωμα να το καλλιεργεί έχει μόνο ο μυημένος στην επιστήμη του σχολείου που διαθέτει μαζί με επαρκή κεφάλαια θεωρίας και πλούσια πείρα πρακτικής», γράφει ο Ε. Παπανούτσος στο βιβλίο του «Η Παιδεία το μεγάλο μας πρόβλημα».

Για μένα το χωράφι της εκπαίδευσης δεν είναι κάτι άγνωστο. Αντίθετα η 25χρονη εμπειρία μου ως ακαδημαϊκής δασκάλας στο ΑΠΘ, μου το καθιστά πολύ γνώριμο και οικείο κι αισθάνομαι ότι μέσα από αυτήν τη θέση μπορώ να το «καλλιεργήσω» με συνέπεια και ευθύνη.

Άλλωστε «φεύγω» και από έναν χώρο, που κι αυτός είχε άμεση σχέση με την εκπαίδευση, την ΚΕΔΗΘ. Και είμαι υπερήφανη γι’ αυτό που αφήνω ως παρακαταθήκη. Καμιά φορά κι εγώ δεν πιστεύω ότι έγιναν τόσο πολλά σε τόσο λίγο διάστημα. Και φυσικά το έργο αυτό είναι μια ομαδική δουλειά, στην οποία όλο το προσωπικό της ΚΕΔΗΘ συμμετείχε ξεπερνώντας τα όρια της υπηρεσίας και τους ευχαριστώ γι' αυτό.

Αφήνουμε ένα πλούσιο έργο, το οποίο είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσει η νέα Πρόεδρος -όπως κι εγώ άλλωστε σεβάστηκα το έργο της προκατόχου μου- και της εύχομαι καλή δύναμη στο νέο της ξεκίνημα. Θα με έχει πάντα δίπλα της.

Το έργο της Αντιδημάρχου Παιδείας δύσκολο και επίπονο. Απαιτεί εργατικότητα, όραμα και ταυτόχρονα ευαισθησία. Γιατί έχει ως επίκεντρο τα παιδιά μας, την εκπαίδευσή τους και τους χώρους μάθησης. Πιστεύω ότι και από τη νέα μου θέση ευθύνης θα δικαιώσω τον Δήμαρχο, αλλά και τους συμπολίτες μου για την επιλογή τους και θα προσφέρω ακάματα το καλύτερο δυνατό, για να δώσουμε νέα πνοή στα θέματα Παιδείας της πόλης μας", ανέφερε η Ιωάννα Κοσμοπούλου.

"Σε γνώριμα (κατά το ήμισυ) λημέρια! Στα αθλητικά δρώμενα που τόσο αγαπώ και στις αρμοδιότητες της νεολαίας - εθελοντισμού με το ατέλειωτο πεδίο δράσης. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για την έως σήμερα συνεργασία και την εμπιστοσύνη του", σχολίασε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

επιστροφή στην κορυφή