xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διαδικτυακή εκδήλωση για τις επιπτώσεις του Covid-19 στην Ψυχική Υγεία

pol covit om

Προσπάθεια για να διατηρηθούν οι ιδιαίτερα εύθραυστες ισορροπίες στο κοινωνικό ιστό

O Δήμος Πολυγύρου - Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Συμβούλιο Κοινότητας Πολυγύρου και το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου», στο πλαίσιο των δράσεων του υποέργου με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2021», διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Οι Επιπτώσεις του Covid-19 στην Ψυχική Υγεία», το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 18:00, μέσω του καναλιού του Δήμου στο YOUTUBE (www.youtube.com\c\δήμοςπολυγύρου).
Η εκδήλωση έχει ως στόχο να θέσει ένα γόνιμο έδαφος ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, γύρω από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ψυχική μας υγεία, υπό την πρωτοφανή απειλή της πανδημίας του Covid-19.
Ως κεντρικός άξονας των θεματικών που θα συζητηθούν, αποτελεί η κατάδειξη της κατάστασης ανάγκης στη συγκεκριμένη συνθήκη, σε συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ειδικούς ψυχικής υγείας, για τη βέλτιστη δυνατή προσπάθεια προστασίας και ενίσχυσης σε ατομικό, συλλογικό και πολιτειακό επίπεδο, τόσο από κρατικούς θεσμούς, όσο και από την κοινωνία γενικότερα.
Κρίσιμο είναι η προώθηση των προσπαθειών, ώστε να διατηρηθούν οι ιδιαίτερα εύθραυστες ισορροπίες στο κοινωνικό ιστό, με την υιοθέτηση θετικών μέτρων για την προστασία του δικαιώματος στη ζωή και την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης ανάγκης. Επίσης θα αναφερθούμε και στις επιπτώσεις του Covid-19 στις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες και Μειονότητες όχι με όρους διαφορετικότητας αλλά με όρους συμπερίληψης και ενίσχυσης μέσω υποστηρικτικών δομών Κοινωνικής Πρόνοιας.
Κεντρικές ομιλήτριες θα είναι η Δρ. Τάνια Κιάνα, Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας, Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα «Οι Επιπτώσεις του Covid-19 στην Ψυχική Υγεία» και η Σοφία Κενανίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου με θέμα «Οι Επιπτώσεις του Covid-19 στην Ψυχική Υγεία των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων και Μειονοτήτων».
Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί Αθηνά Καλατζή, Αναστάσιος Βράκας, Ελένη Σταυροπούλου θα παρουσιάσουν συνοπτικά τις δράσεις τους στο πλαίσιο ως μέλη της Ομάδας Εργασίας του υποέργου με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2021».
Στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση. Όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα μέσω γραπτών μηνυμάτων στο YouTube.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Δήμου Πολυγύρου http://www.polygyros.gr ή να αποστέλλουν τις ερωτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ: ΚΕΝΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2371021963, 2371351236,
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2