xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Να μονιμοποιηθεί άμεσα το επικουρικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας της Χαλκιδικής"

MALAMA sf21IMG 8047

Παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης του συνόλου του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στις δομές υγείας της Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, το σύνολο του συγκεκριμένου προσωπικού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υγείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία της Χαλκιδικής και πρέπει άμεσα να θωρακιστεί η θέση του σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συντελεστές της δημόσιας υγείας της Χαλκιδικής ζητούν την μονιμοποίηση των επικουρικών στελεχών των δημοσίων δομών υγείας της Χαλκιδικής, χωρίς τα οποία θα ήταν αδύνατη και η ανάσχεση της πανδημίας, αλλά και η κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών του Νομού Χαλκιδικής, οι οποίες προκύπτουν κι από την τουριστική οικονομία, αλλά κι από την μεγάλη γεωγραφική διασπορά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές. Στην κατεύθυνση αυτή η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας της Χαλκιδικής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

"Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ. Υπουργούς:

- Υγείας

- Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Χαλκιδικής.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 29.3.2021 επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του Νομού Χαλκιδικής, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης μονιμοποίησης του συνόλου του επικουρικού προσωπικού που εργάζεται στις δομές υγείας του Νομού. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το εν λόγω προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών υγείας του Νομού Χαλκιδικής, με την ανάγκη μονιμοποίησης του να καθίσταται ακόμα επιτακτικότερη στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Χαλκιδικής".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2