ΡΟΗ 24/7:

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 60 ετών κατά του κορωνοϊού

enhmer194

Εξετάζεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ανοίγει στις 21 Απριλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας από 55 έως 59 ετών και λίγες μέρες μετά, δηλαδή στις 21 Απριλίου για τις ηλικίες από 50 εώς 54 ετών. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα κατά της πανδημίας.
Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο Θεμιστοκλέους, από τις 27 Δεκεμβρίου 2020, που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, έως σήμερα, έχουν γίνει συνολικά 2 εκατ. 530 χιλιάδες εμβολιασμοί. Από αυτούς 1 εκατ. 760 χιλιάδες αφορούν πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση ενώ 770.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο.

Στο θέμα της αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναφέρθηκε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι εξετάζονται στην Αμερική 6 περιπτώσεις θρομβώσεων. Παρ' όλα αυτά, υπογράμμισε ότι η προστασία του εμβολίου αρχίζει μετά από 14 μέρες ενώ μετά από 49 μέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από τα φάρμακα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2