xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έργα στην Πιερία επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

210427 Pieria11

Στους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου

Έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Απόστολο Τζόβα, επισκέφτηκε αρχικά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης και ακολούθως μια σειρά από αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Δίου–Ολύμπου.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην Κατερίνη, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «οι εργασίες εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να παραδώσουμε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ένα στολίδι για τον αστικό ιστό της Κατερίνης ως τα τέλη του Ιουνίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, που θα δώσει την ευκαιρία για άθληση σε όλους τους συμπολίτες μας στην Κατερίνη και ‘ανάσα’ σε ένα από τα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν δυο γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, ένα γήπεδο μπάσκετ, αποδυτήρια και αναψυκτήριο.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το ρέμα Τοπόλιανης στην Πλάκα Λιτοχώρου, το ρέμα Ουρλιάς στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου και το Ξηρολάκι, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις αποκατάστασης αλλά και θωράκισης των περιοχών που γειτνιάζουν με τα ρέματα.

Παρουσία και του Δημάρχου Δίου–Ολύμπου Ευάγγελου Γερολιόλιου, ο Περιφερειάρχης επέβλεψε τις εργασίες στο ρέμα Τοπόλιανης, όπου γίνονται αποκαταστάσεις από τις ζημιές που προκάλεσαν θεομηνίες και τεχνικές παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής (καθαρισμοί - απομάκρυνση φερτών υλικών από την κοίτη του ρέματος, καθώς και αποκατάσταση των πρανών, των αναβαθμών και του πυθμένα).

Στο ρέμα Ουρλιάς, που γειτνιάζει με τον Αρχαιολογικό Χώρο στο Δίον γίνονται ανάλογες παρεμβάσεις, ενώ στο Ξηρολάκι συνεχίζονται τα έργα καθαρισμού.

210427 Pieria9

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «ο Δήμος Δίου–Ολύμπου έχει υποστεί τις περισσότερες καταστροφές στην περιοχή από τις πλημμύρες. Χρέος μας ήταν όχι μόνο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά κυρίως να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή, που έχει μάλιστα και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την Πιερία και συνολικά την Κεντρική Μακεδονία. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι χρονοβόρα και απαιτούν σημαντικούς πόρους, ωστόσο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δρομολογήσει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις και υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τόσο τα αστικά κέντρα, όσο και την ύπαιθρο από τα πλημμυρικά φαινόμενα, σε μια περίοδο που αυτά διαρκώς αυξάνονται, λόγω της κλιματικής αλλαγής».

210427 Pieria7

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη αυτοψία σε μια σειρά από έργα, που υλοποιούμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία. Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο στην Κατερίνη με τον νέο σύγχρονο αθλητικό χώρο, όσο και στον Δήμο Δίου–Ολύμπου. Με την καλή συνεργασία που έχουμε με όλους τους τοπικούς φορείς υλοποιούμε ένα εξαιρετικά μεγάλο σύνολο έργων σε όλη την Πιερία, με τις σωστικές εργασίες σε πλημμυροπαθείς περιοχές να ολοκληρώνονται σταδιακά και τα ρέματα να αποκτούν επαρκή πλέον θωράκιση για την αποφυγή τυχόν νέων πλημμυρών στο μέλλον».

210427 Pieria3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στη ΓΑΔΑ ο Μένιος Φουρθιώτης Ο καιρός σήμερα »
επιστροφή στην κορυφή