Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδόν 17 εκατ. ευρώ στους Δήμους για πυροπροστασία

44971877 524345768031026 7500697921860403200 n

Από το Υπουργείο Εσωτερικών

Ποσό ύψους 16,9 εκατ. ευρώ κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) σε 326 Δήμους της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, το ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, καθώς και με περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.

Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν:

-Εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις κ.ο.κ.) αρμοδιότητας των Δήμων.

-Απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις, εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων.

-Εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης από τους Δήμους, καθ΄ υπόδειξη και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, στη ζώνη μίξης δασών - πόλεων και οικισμών, για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων.

-Συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου από τους Δήμους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες.

-Υλοποίηση προληπτικών μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

-Ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α' βαθμού.

-Θέματα προμήθειας εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.ο.κ.)

-Λειτουργικά έξοδα (καύσιμα, υπερωρίες προσωπικού κ.ο.κ.)

-Κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων προς ενίσχυση του έργου της καταστολή ή της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

φωτογραφία αρχείου

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020