ΡΟΗ 24/7:

ΣΕΒΕ: Διαδικτυακή ενημέρωση για δύο επιδοτούμενα προγράμματα

seve die

Στις 12 Μαΐου

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 16:00, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΕ (www.seve.gr) και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, στο ΥouΤube και στο Facebook.
Τα προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.
Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια». Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις χώρες με τις οποίες η περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.
Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται επιπλέον η δημιουργία δικτύου με σκοπό την διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των φορέων για θέματα εξαγωγών όπως και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

- Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων– ΣΕΒΕ
- Παναγιώτης Χασάπης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ: Οι εξαγωγές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι προοπτικές ανάπτυξής τους
- Μαίη Δεμερτζή Υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης στελεχών, Στέλεχος Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ
- Κωνσταντίνος Γιουτίκας Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
- Μανώλης Βλαχογιάννης A΄Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
- Ηλίας Χατζηχριστοδούλου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας, Μέλος ΔΣ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
- Αναστάσιος Καπνοπώλης Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης·
- Ιορδάνης Τσώτσος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, Μέλος ΔΣ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
- Ιωάννης Κουφίδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
- Χρήστος Χατζημλάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
- Χρύσα Γρανούζη Α Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
- Στέφανος Αποστολίδης Α Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας

Συντονίζει ο Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός διευθυντής Συνδέσμου Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ.

επιστροφή στην κορυφή