xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

τη Φανή Χατζήνα στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση (βίντεο)

zolla115

Στην εκπομπή της Ευδοξίας Βροχίδου

Τη Διδάκτωρa Μελισσοκομείας και Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Τμήματος Μελισσοκομίας, ΕΛΓΟ-"ΔΗΜΗΤΡΑ", Φανή Χατζήνα, συνάντησε η δημοσιογράφος Κορίνα Ζολλά, το απόγευμα της Τετάρτης, στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση και στην εκπομπή "Από Κοντά", με την Ευδοξία Βροχίδου.

Η κ. Χατζήνα εξήγησε τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι μέλισσες στη διατροφική αλυσίδα και γενικότερα στο οικοσύστημα, με τη συμβολή τους στην επικονίαση των φυτών. Ακόμη αναφέρθηκε στους κινδύνους που διατρέχουν από τα φυτοφάρμακα, αλλά και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από φορείς για την προστασία τους.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα BeePathNet - Μελισσοδιαδρομές που αναπτύσσεται Δήμο Νέας Προποντίδας, το οποίο ενθαρρύνει οικολογικές ορθές πρακτικές στην αστική μελισσοκομία. Επίσης, η κ. Χατζήνα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα παράγωγα της μέλισσας, τον μελισσοτουρισμό που συνδέει τα προϊόντα που προέρχονται από τη μέλισσα με τον τουρισμό, αλλά και τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ν. Προποντίδας, τόσο στο πλαίσιο του προγράμματος, όσο και αυτές που προγραμματίζονται την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, που είναι η 20ή Μαΐου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2