sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Κέρδισε τους Ισπανούς η δικτύωση της Αμμουλιανής με τις Βαλεαρίδες

valear

Στόχος η θεματική διείσδυση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιβηρική Χερσόνησο

Με την ανταλλαγή σχολικών εκδρομών την άνοιξη του 2022 και την εκατέρωθεν φιλοξενία καλλιτεχνικών σχημάτων σε εκδηλώσεις, ήδη από τα τέλη του 2021, σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην πράξη η τουριστική συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με τις Βαλεαρίδες Νήσους που παρουσιάστηκε το διήμερο 5-6 Μαΐου από τον Δήμαρχο, Στέλιο Βαλιάνο σε αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς παράγοντες της Μαγιόρκα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μεσογειακά Πράσινα Νησιά στην ίδια Γεωγραφική Παράλληλο".
Στόχος η θεματική διείσδυση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιβηρική Χερσόνησο, με κεντρικό πυλώνα τη δικτύωση της Αμμουλιανής με τις Βαλεαρίδες Νήσους στη βάση κοινών γνωρισμάτων: λευκές παραλίες, διαυγή θαλασσινά νερά, παραγωγή ελαιόλαδου, μεσογειακή βλάστηση, καταδυτικές τοποθεσίες.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε:
α) Στις διοικήσεις των Δήμων Montüiri και Ses Salines, με τους οποίους ήδη υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SUSTOWNS και με τη σημαντική υποστήριξη της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε. που συντονίζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στο τέλος Ιουνίου οι Δήμοι Αριστοτέλη και Montuiri προγραμματίζουν διαδικτυακή εκδήλωση παράλληλης προώθησης σε Ισπανούς και Έλληνες tour operators που δραστηριοποιούνται στις δύο περιοχές. Από ελληνικής πλευράς, την οργάνωση θα αναλάβει το KYKLOS TRAVEL, το οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τοποθετήσει στον κατάλογό του τουριστικό πρόγραμμα στη Μακεδονία, απευθυνόμενο στην ισπανική και πορτογαλική τουριστική αγορά.
β) Στον Δήμο της Palma με τον Δήμαρχο Jose Hila Vargas να δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια υλοποίησής του κινητοποιώντας και τον τοπικό τουριστικό οργανισμό.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος πρότεινε η εκπαιδευτική εκδρομή των τριών Λυκείων του Δήμου την επόμενη Άνοιξη να πραγματοποιηθεί στη Μαγιόρκα και σχολεία των Βαλεαρίδων να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες επισκέψεις στην Ανατολική Χαλκιδική, με την πρόταση να τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής από τον product manager του Logi Travel Carlos Garcia Pastor, ο οποίος έχει ήδη επιθεωρήσει προσωπικά το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη. Στο επίκεντρο της παρουσίασης τέθηκε η προώθηση της Αμμουλιανής ως μεσογειακού προορισμού διακοπών.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κάλεσε τους τρεις Δημάρχους της Μαγιόρκα, αλλά και τον Δήμαρχο της Βαρκελώνης να επισκεφθούν τον Δήμο Αριστοτέλη, ενώ απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνικών σχημάτων και ομάδας τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων της Μαγιόρκα να συμμετάσχουν στη «γιορτή των ψαράδων», που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στην Αμμουλιανή.
Εκεί αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της δικτύωσης, η οποία προβλέπει επίσκεψη στη μόνιμη έκθεση των Καταλανών που εγκαταστάθηκε το 2003 στο περίφημο βατοπαιδινό σκευοφυλάκιο και περιλαμβάνει τα πολυτιμότερα δώρα ηγεμόνων και πατριαρχών προς τη Μονή, αντικείμενα υψηλής βυζαντινής τέχνης που χρονολογούνται από τον 10ο ως τον 15ο αιώνα.
Μέσω αντίστοιχου προγράμματος αναμένεται τον επόμενο Σεπτέμβριο, η δικτύωση της Ιερισσού με το Παλέρμο της Σικελίας, με αιχμή τη ναυπηγική παράδοση του οικισμού.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος δήλωσε σχετικά: «Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους τουριστικού marketing σε ό,τι αφορά την επικοινωνία, την επαγγελματική παρέμβαση και την εξωστρέφεια, δημιουργούμε μια τουριστική παρακαταθήκη βασισμένη σε κοινά γεωμορφολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά μεσογειακών προορισμών, αναδεικνύοντας στο διεθνές περιβάλλον την περιοχή μας, εδώ στην Ανατολική Χαλκιδική, ως έναν από αυτούς. Με στόχο βέβαια, τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, να ξεκινήσουμε να δρέπουμε το συντομότερο δυνατό, με τη σταδιακή επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας».

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr