ΡΟΗ 24/7:

9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας από το Δήμο Θεσσαλονίκης

182812263 1452546528415452 7711350403279092469 n

Στις 11, 12 και 13 Ιουνίου

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS PLUS YOUTH Sociocultural Learning for Youth in Mobile Societies (Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα) διοργανώνει την 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας 2021.

Η 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Ιουνίου με επιλεγμένες δράσεις που θα βασίζονται στους πυλώνες των ετήσιων εκδηλώσεών της και θα αφορούν στη σχέση του προγράμματος με το Επιστημονικό Πρόγραμμα SLYMS προκειμένου να διερευνηθούν τα μαθησιακά μονοπάτια που παράγονται από τη συμμετοχή των Φορέων και των εθελοντών. Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) καθώς και από άλλους κοινωνικούς εταίρους διάχυσης (StarClassic Radiο).

Στις διαδικτυακές εκδηλώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς της πόλης μας, προξενεία και πρεσβείες, ξένα Ινστιτούτα και σωματεία, ομιλητές, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις κλπ. με σκοπό να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών και των πολιτισμών σε επαφή. Η 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πλαισιώσει συνολικά το έργο μέσω της ζωντανής ροής των καναλιών της, των τηλεσυναντήσεων και των ραδιοφωνικών εκπομπών του StarClassic Radio.

Οι φορείς μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για να πραγματοποιήσουν δράσεις γύρω από πυλώνες όπως: Μουσική, Θέατρο, Χορός, Εικαστικά, Διαδραστικό Καφέ Πολυγλωσσίας, Εισηγήσεις–συζητήσεις, Διαδραστικά Πολυγλωσσικά εργαστήρια, Ψηφιακές στρόγγυλες τράπεζες και γενικότερα παρουσιάσεις δράσεων που αφορούν την πολυγλωσσία. Οι εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το 2020-21 είναι αναρτημένες στο Κανάλι των Γιορτών Πολυγλωσσίας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrIGiF4XTwbUIRWFyBcyUVg

Οι δράσεις της 9ης Ψηφιακής Γιορτής Πολυγλωσσίας θα υποστηριχθούν τεχνικά από την πλατφόρμα WEBEX και από το Κανάλι στο Youtube του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Γιορτών Πολυγλωσσίας.

Ο προγραμματισμός των δράσεων θα γίνει από τη Διεύθυνση Παιδείας, Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης κατόπιν επικοινωνίας με το φορέα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση της δράσης σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου, επιστημονική συνεργάτιδα Πολυγλωσσίας της Ομάδας Έργου του SLYMS στο τηλ. 6942525050 και για την αποστολή της δήλωσης με την Τσίχλα Μαρκέλλα, Διαχειρίστρια Προγράμματος SLYMS στο τηλ. 6948177565, με την Άντα Φωτοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας στο τηλ. 6946040396 και με την Ζωή Τσοπανίδου, υπάλληλο του Τμήματος Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης στο τηλ 2313318666.

Τη φόρμα συμμετοχής μπορείτε να την αποστείλετε στον παρακάτω σύνδεσμο htps://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/multilang έως 30 Μαΐου 2021.

Για την αποδοχή της αίτησής σας πρέπει να υπογράψετε την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει στο link.

επιστροφή στην κορυφή