xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μαζική η προσέλευση των πολιτών στην 3η εθελοντική αιμοδοσία της ΠΚΜ

E1KfCNFXEAA ZJf

Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη

Αθρόα ήταν η προσέλευση των πολιτών και στην τρίτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στη ΔΕΘ και ήταν αφιερωμένη στη Μητέρα.
Η συγκεκριμένη δράση αιμοδοσίας αποτέλεσε συνέχεια των δύο προηγούμενων επιτυχημένων εθελοντικών δράσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες σε αίμα λόγω της περιόδου του Πάσχα.
Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού και απευθύνουν επανειλημμένως έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες για ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος.
Οι δράσεις αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ- Helexpo και συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» με τη στήριξη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Στο πλαίσιο της τρίτης δράσης αιμοδοσίας, η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Μήττα παρέδωσαν στη διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ Μαρία Χατζηκύρκου ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή για τη διευκόλυνση της καταγραφής των αιμοδοτών κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων.
Παρόντες στη δράση ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δέλτα Βούλα Ελευθεριάδου, το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Τάνια Κιουμουρτζίδου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας (ΕΣ.ΘΑ) Βασίλης Δήμου.
Η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες φορείς και τους εθελοντές για την κινητοποίηση και δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιηθεί νέα δράση αιμοδοσίας στις 13 Ιουνίου 2021 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι φιάλες αίματος βρίσκονται στην Τράπεζα Αίματος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και θα διατεθούν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη.

επιστροφή στην κορυφή