Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

filippidis

Στον τακτικό Ανακριτή η δικογραφία

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα βρίσκεται από σήμερα ο διάσημος κωμικός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αξιολόγησε το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση των τριών καταγγελλομένων αξιοποίνων πράξεων.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχει η καταγγελία μίας γυναίκας σύμφωνα με την οποία ο ηθοποιός φέρεται ότι το 2008 την υποχρέωσε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό μέσα στο θέατρο Ήβη, όπου είχε πάει να αναζητήσει εργασία.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγελία έχει να κάνει με σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Η δικογραφία διαβιβάζεται πλέον σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο ίδιος πάντως, στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων, που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, έχει αρνηθεί το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται.

tovima.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020