xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Παρελθόν από την Παρασκευή τα sms - Ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

maska kosmos

Διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας - Τέλος και σε click away και click inside

Τα μέτρα που αίρονται από τις 5.00 το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου, ημέρα που ανοίγει ο Τουρισμός, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, καταργούνται τα sms και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα. Παράλληλα οι αγορές στα καταστήματα παύουν να γίνονται με click away και click inside.

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή:

- Καταργούνται τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας και στο 13032 για τις αγορές από εμπορικά καταστήματα.
- Το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας παρατείνεται μετά τις 23:00, μέχρι τις 12.30. Αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των χώρων της εστίασης, οι οποίοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν από το απαγορευτικό.
- Καταργούνται το click inside και το click away, ενώ ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό του θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος.
- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων είναι ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ.
- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β' 1441/10.04.21.
- Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Όσον αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και είναι υποχρεωτικός για όλους, είτε Έλληνες είτε αλλοδαπούς ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.
Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε ότι συνεχίζεται και τον Μάιο η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

 

επιστροφή στην κορυφή