xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες, απόπειρα ληστείας και 11 διαρρήξεις οχημάτων σε Περαία, Θέρμη και Ωραιόκαστρο

FB IMG 1599333095555

Δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ατόμων

Έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες, διενεργούν Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:

• Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού και συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, για απόπειρα ληστείας και τρείς περιπτώσεις ληστειών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου 2020 και σε διάστημα δέκα ημερών, στην περιοχή της Περαίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα για την προσέγγιση των υποψήφιων θυμάτων τους και τη διαφυγή από τα σημεία τέλεσης των έκνομων πράξεων, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις γυναίκες και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από μία ακόμα, τσάντες και σακίδιο πλάτης, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά, κάρτες ανάληψης μετρητών, έγγραφα και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα, κάνοντας χρήση κλεμμένης τραπεζικής κάρτας, προχώρησαν σε ανάληψη 600 ευρώ.

• Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 25 ετών, οι οποίοι μαζί με συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, κατά το χρονικό διάστημα 25 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου του 2021, διέρρηξαν έντεκα (11) σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές των Δήμων Θέρμης και Ωραιοκάστρου, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ περίπου, κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγγραφα–αντικείμενα των κατόχων τους.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

επιστροφή στην κορυφή