xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πύρινος εφιάλτης στο Σχίνο Κορινθίας

fwtia sxno

Κάηκαν 20.000 στρέμματα δάσους - Εκκενόθηκαν οικισμοί

Στη δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας, στις 21.45 το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι στιγμής έχει κάψει 20.000 στρέμματα δάσους, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση σήμερα το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι οι καπνοί είναι ορατοί από την Ικαρία και τη Σύρο.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι φτάνουν έως 8 μποφόρ ενώ από σήμερα το πρωί στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί όλα τα διαθέσιμα μέσα.
«Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι στο σημείο επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές.
Ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες κατάσβεσης, λόγων των ανέμων και της πυκνής βλάστησης, αναφέροντας: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά», ανέφερε.

επιστροφή στην κορυφή