sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Διαγωνισμός νέου MASTERPLAN για την ανάδειξη του Πόρτο Καρράς

Porto Carras Grand Resort

Νέα εποχή στο ιστορικό συγκρότημα

Προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή στο ιστορικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς, ο Όμιλος Belterra Investments ανακοινώνει των έναρξη των διαδικασιών κλειστού διαγωνισμού για τη λήψη τεχνικών προτάσεων για την πλήρη ανάπτυξη της συνολικής έκτασης του Πόρτο Καρράς και την ανάδειξή του στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου.
Ο διαγωνισμός για την συγκεκριμένη επένδυση στρατηγικής εθνικής σημασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή προεπιλεγμένων κορυφαίων διεθνών Αρχιτεκτονικών Εταιρειών με μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts ανά την υφήλιο, για την γενική διάταξη του νέου ολοκληρωμένου Πόρτο Καρράς.
Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της συνολικής έκτασης 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση ανάπτυξης Ξενοδοχειακών μονάδων 7*, διαμόρφωσης περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, Καζίνο, Οινοποιείο, Μαρίνα και υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλες δραστηριότητες και facilities.
Το όραμα της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας είναι η δημιουργία του νέου κορυφαίου προορισμού της Μεσογείου, με προσφορά μοναδικών εμπειριών φιλοξενίας ύψιστης ποιότητας, με πρόβλεψη λειτουργίας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Θέτοντας την βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη αλλά και την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο του οράματός της, η εταιρεία είναι προσηλωμένη στη διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και στην προστασία της βιοποικιλότητας. Στόχος η δημιουργία του κορυφαίου προορισμού που αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό όγκο ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή της Β. Ελλάδας, με προφανή τα οφέλη για το σύνολο των εσόδων του κλάδου, της τοπικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.
Βάσει του μακροχρόνιου προγραμματισμού του έργου, το πρώτο στάδιο λήψης των αρχικών προτάσεων Master Plan, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, με τα επόμενα βήματα να προβλέπουν την ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής καθώς και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων.
Ξεκινώντας μία συναρπαστική περίοδο, με νέο όραμα για το εμβληματικό συγκρότημα σε μία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοποθεσία, υλοποιείται ήδη το σχέδιο ανάπτυξης του συγκροτήματος που θα εξασφαλίσει την παροχή νέων, κορυφαίων επιπέδων φιλοξενίας και κατοικίας και θα καταστήσει τον νέο Καρρά διεθνή τουριστικό προορισμό πολυτελείας.
Σύμφωνα με το ευρύτερο όραμά της για την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, η Belterra Investments Ltd., μέσω της επιχειρηματικής της μονάδας “Dimera Hospitality” αναπτύσσει δυναμικά το ποιοτικό της χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από εμβληματικά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Με φιλοσοφία και κουλτούρα που στοχεύουν στην παροχή απαράμιλλων τουριστικών εμπειριών μέσω έργων φιλοξενίας ύψιστης ποιότητας, η εταιρία Dimera Hospitality εστιάζει σε προηγμένες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr