ΡΟΗ 24/7:

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-34 με όλα τα εμβόλια

enhmer255

Θεοδωρίδου: Συνεχίζεται κανονικά ο εμβολιασμός με AstraZeneca

Στις 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca), για τις ηλικίες 30-34 - οι οποίοι σήμερα εμβολιάζονται με το AstraZeneca - όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται. Ωστόσο για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Θεοδωρίδου: Συνεχίζεται κανονικά ο εμβολιασμός με AstraZeneca

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 ετών μπορούν να επιλέξουν το εμβόλιο που θα κάνουν.
Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμβολιασμών για το AstraZeneca και κατά την ενημέρωση η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι, καθώς είναι σε εξέλιξη η επιδημία η επιτροπή κρίνει ότι το όφελος από εμβολιασμό εξακολουθεί να υπερτερεί του ενδεχόμενου κινδύνου. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά την τρέχουσα διασπορά στη χώρα, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα. Όπως είπε, η επιτροπή επισημαίνει ότι ο εκτιμώμενος κίνδυνος του συνδρόμου TTS μετά από εμβολιασμό είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες μικρότερες των 50 ετών, σημειώνοντας ότι τα εμβόλια mrna που δεν έχουν συσχετιστεί με tts είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2