ΡΟΗ 24/7:

7 χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

7 xrhsimes symboules kata ths dyskoiliotitas

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του Πεπτικού Συστήματος

Η 29η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του Πεπτικού Συστήματος (World Digestive Health Day), με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO). Φέτος, ως θεματική της ημέρας επιλέχθηκε η Παχυσαρκία.

Η πολυπαραγοντική αυτή νόσος που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις με πολλές επιπτώσεις στην υγεία. Μεταξύ αυτών και η ακανόνιστη εντερική δραστηριότητα που συνδέεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης δυσκοιλιότητας1.

Mε αφορμή λοιπόν τη σημερινή μέρα και με στόχο την ενημέρωση για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, όπως η δυσκοιλιότητα, που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το ΤAMARINE®, το φαρμακευτικό προϊόν φυτικής προέλευσης για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας σας συμβουλεύει:

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της Δυσκοιλιότητας:

1. Αποκτήστε ή διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος.

2. Υιοθετήστε μια ισορροπημένη και με ποικιλία διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες:

Φροντίστε να αυξήσετε σταδιακά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως φρέσκα φρούτα & λαχανικά, όσπρια και προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης με παράλληλη κατανάλωση νερού.

3. Εντάξτε στη διατροφή σας τρόφιμα με προβιοτικά όπως το κεφίρ, το ξινόγαλα, το παραδοσιακό γιαούρτι και το τουρσί.

4. Αυξήστε τη συνολική ημερήσια πρόσληψη υγρών, σε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια, δίνοντας έμφαση στο νερό.

Χρήσιμο Tip: Φροντίστε να υπάρχει ένα ποτήρι/μπουκάλι νερό σε ορατή θέση στο γραφείο σας ή στο σπίτι. Αν δεν είστε λάτρης του νερού, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού ή κάποιου φρούτου για πιο ευχάριστη γεύση.

5. Αυξήστε την καθημερινή σας σωματική δραστηριότητα. Θέστε ως στόχο μια μέτριας έντασης άσκηση όπως το περπάτημα, 4 με 5 φορές την εβδομάδα για 20-30 λεπτά.

6. Προσπαθήστε να ικανοποιείτε το αντανακλαστικό της κένωσης, ορίζοντας μία συγκεκριμένη και όσο γίνεται πιο σταθερή ώρα για την «επίσκεψη» στην τουαλέτα.

7. Διαχειριστείτε το καθημερινό σας άγχος αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο σε δραστηριότητες που αγαπάτε και σας χαλαρώνουν.

Στην περίπτωση που δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω, αλλά η δυσκοιλιότητα επιμένει, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, για να δείτε εάν θα χρειαστείτε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα, το είδος του και το χρονικό διάστημα λήψης του, ώστε να ανακουφιστείτε.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2