sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού στα ΕΠΑνΕΚ, ζητά ο Απ. Πάνας

panas katal

Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς το 40% των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί από τα Προγράμματα ενίσχυσης

Την ένταξη όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού της Χαλκιδικής στην οικονομική ενίσχυση της Νέας Δράσης (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021-2027, ζητά ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής Χαλκιδικής επισημαίνει, πως οι πρόσφατες ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία για τη στήριξη του τουρισμού έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους ενασχολούμενους με τον τουρισμό, γιατί κάθε άλλο παρά στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Χαλκιδικής.
Κριτήριο ένταξής τους σύμφωνα με το Πρόγραμμα είναι να διαθέτουν 3 εργαζομένους, κάτι πολύ δύσκολο, αφού το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων αυτών, είναι οικογενειακού χαρακτήρα με αυτοαπασχόληση μελών της οικογένειας.
Ο κ. Πάνας τονίζει μάλιστα, πως η κατάσταση αδικεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ειδικότερα τον κλάδο των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα) καθώς στην πλειοψηφία τους μένουν εκτός ενίσχυσης. Τη στιγμή μάλιστα, που οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα δεν είναι ικανοποιητικές, το 40% των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής, έχει αποκλειστεί από τα Προγράμματα ενίσχυσης της Περιφέρειας και τα προβλήματα στις πύλες εισόδου για τους τουρίστες που έρχονται από τα Βαλκάνια συνεχίζονται.
Ο κ. Πάνας σημειώνει: «Με την παρέμβασή μου ζήτω από τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης , Οικονομικών , Τουρισμού να μην τίθεται η απαίτηση 1 ΕΜΕ (Ετήσια Μονάδα Επεξεργασίας), ως κριτήριο οικονομικής ενίσχυσης για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν σκληρά το τελευταίο δεκαεξάμηνο και να αποκατασταθεί, έστω και μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η αδικία σε βάρος τους».

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr