xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

FB IMG 1613082050116

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Χαλκιδική

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στο Ιόνιο, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες αρχικά σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και από τις μεσημεριανές ώρες στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και σε περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, του Βόρειου Αιγαίου και πιθανόν του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά (κυρίως στα βόρεια) να είναι έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στον Πολύγυρο αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, νότιοι, νοτιοδυτικοί, δυτικοί και βόρειοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νέα Μουδανιά περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί και βόρειοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr - https://www.meteo.gr/deltio.cfm

επιστροφή στην κορυφή