sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Χ. Θεοχάρης: "Η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική για τον τουρισμό" (ΦΩΤΟ)

THEOXARHS ZERBAS JUNE21 1

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Τουρισμού

Οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα (11/6) το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με τη συμμετοχή και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη.

"Υποδεχτήκαμε τον Υπουργό Τουρισμού στην αρχή μιας τουριστικής περιόδου, που ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Έχουμε όλα τα εχέγγυα, ώστε και οι συνθήκες να είναι καλύτερες, αλλά και εμείς να είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι", ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εξαιρετικών επιδόσεων της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα των εμβολιασμών.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έγινε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα του οδικού τουρισμού αλλά και για τη σημαντική πρόκριση που πέτυχε η Θεσσαλονίκη αναφορικά με τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη διεκδικεί την αναγνώρισή της ως γαστρονομικού προορισμού έχει ξεχωριστή σημασία για την πόλη και για τις επιχειρήσεις της.

Στο μεταξύ από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης κατατέθηκαν προτάσεις στον Υπουργό αναφορικά με τον αναπηρικό τουρισμό και τις παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν, ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε ιδανικό προορισμό και για άτομα με προβλήματα προσβασιμότητας.

THEOXARHS ZERBAS KATAGIANNH JUNE21 3

"Ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική για τον τουρισμό", τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ περιέγραψε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ως έναν Δήμαρχο "αεικίνητο στην υπηρεσία της πόλης".

Μιλώντας για το στοίχημα του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης είπε: "Τα μηνύματα είναι θετικά και συγκρατημένα αισιόδοξα, καθώς γνωρίζουμε ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά μπροστά μας, την οποία όμως ατενίζουμε από πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι. Κι αυτό γιατί το brand της χώρας μας έχει ενισχυθεί από τις προσπάθειες της χώρας και του λαού της για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και από τις προσπάθειες της ίδιας της τουριστικής βιομηχανίας με την υπευθυνότητα που έδειξε".

"Θυμίζω ότι βραβευτήκαμε ως η καλύτερη χώρα στη διαχείριση της πανδημίας στον τουρισμό από τον WTTC. Και αυτό είναι μια σφραγίδα που αξιοποιούμε για το brand της χώρας μας", τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης, εξάλλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόκριση της Θεσσαλονίκης στο επόμενο στάδιο αναφορικά με τη διεκδίκησης μιας θέσης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. "Έχουμε κάνει πολλή δουλειά στο Υπουργείο, για να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες. Η Θεσσαλονίκη δικαίως διεκδικεί τον τίτλο της πόλης της γαστρονομίας", σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας ότι η συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί σε πολλαπλά επίπεδα.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr