Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Ανάπτυξης σε Πάνα: Εντός του Ιουνίου η ΚΥΑ για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

panas porta

Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής

Στην παρούσα χρονική στιγμή οι αρμόδιες Υπηρεσίες της, εκπονούν το σχέδιο για την δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», έτους 2021-2022 και εντός του Ιουνίου εκτιμάται, ότι η εν λόγω ΚΥΑ θα εκδοθεί. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων στην απάντηση του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς τον Γραμματέα της Βουλής και Βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Πάνα, μετά από σχετική ερώτηση με την οποία ζητούσε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την έγκριση των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων, για τη διασφάλιση της ομαλής και βιώσιμης λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Παράλληλα, το Υπουργείο ενημέρωσε το Βουλευτή, πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η έκδοση της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ, ενώ αναφέρει, ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα καλύψει ανάγκες μεγάλου αριθμού ωφελούμενων μητέρων-κηδεμόνων και παιδιών. Τέλος εκτιμάται, ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην έγκαιρη υποβολή προτάσεων από την πλευρά των ωφελουμένων (μητέρων και κηδεμόνων).

Ο κ. Πάνας δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι που ακόμα μια πρωτοβουλία μου, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και ΕΣΠΑ για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Θα παρακολουθώ το θέμα μέχρι την πλήρη λειτουργία του προγράμματος, με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων, των μητέρων-κηδεμόνων και των παιδιών».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020