ΡΟΗ 24/7:

Θεοδωρίδου: "Καμπανάκι" για τους ανεμβολίαστους λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

enhmer287

Το τείχος ανοσίας πρέπει να αυξηθεί στο 80%

Στην παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε και στη χώρα μας, εστίασε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, η μετάλλαξη Δέλτα έχει 50% με 70% μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από το Βρετανικό στέλεχος, το οποίο είναι 50% πιο μεταδοτικό από το πανδημικό στέλεχος της Γουχάν και γι' αυτό το λόγο το τείχος ανοσίας πρέπει να αυξηθεί στο 80%.
«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μεταφερθεί σε 93 χώρες και στη χώρα μας έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 29 άτομα με τη μετάλλαξη», είπε η κυρία Θεοδωρίδου, εξηγώντας ότι το Ισραήλ και η Βρετανία που πέτυχαν σε μικρό χρονικό διάστημα υψηλό ποσοστό ανοσίας, είναι δύο χώρες που αποτελούν παράδειγμα για το τι θα ακολουθήσει και σε άλλες χώρες. Όπως είπε, η εμφάνιση της μικρής επιδημικής έξαρσης στο Ισραήλ, δείχνει ότι το ποσοστό ανοσίας που έχει επιτευχθεί σε αυτή τη χώρα, το 60%, δεν είναι αρκετό για τη Δέλτα μετάλλαξη.
Καταλήγοντας η κ. Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα σύντομα θα αφορά τρεις κατηγορίες πολιτών: Τους ανεμβολίαστους, τους ανοσοκατεσταλμένους και τα παιδιά, για τα οποία δεν προβλέπεται ακόμη εμβολιασμός.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2