ΡΟΗ 24/7:

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Αντ. Ζεβόλη-Νταουντάκη, «Εμείς θα ζήσουμε», για το Μακελειό της Βάλτας

biblbalta

Ζωντανή μετάδωση μέσω facebook

Το υπέροχο βιβλίο της Αντωνίας Ζεβόλη - Νταουντάκη, «Εμείς θα ζήσουμε», των εκδόσεων "Εύμαρος", παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 20.00 στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, στην Αθήνα, ενώ σε livestream στο Facebook και θα είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: https://www.facebook.com/KiriakiMalama

Το βιβλίο, ααφηγείται με μοναδικό τρόπο την ιστορία του Μακελειού της Βάλτας, μέσα από την βιωματική εμπειρία της Ντόρας Παραθυρά, κατοίκου της Κασσάνδρας που είδε την οικογένεια της να ξεκληρίζεται από τους ναζί και τους δωσίλογους Έλληνες.
Ένα βιβλίο που προσεγγίζει το τραύμα της Χαλκιδικής του εμφυλίου, που διηγείται τις διώξεις, την απανθρωπιά και την δύναμη των ανθρώπων που κατάφεραν τελικά να μείνουν όρθιοι.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου και η σκηνοθέτης και Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο υπεύθυνος των εκδόσων "Εύμαρος", Πέτρος Κακολύρης.
Επίσης, για το βιβλίο θα μιλήσει η κεντρική ηρωίδα, Ντόρα Παραμυθά, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, η δημοσιογράφος, π. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αννέτα Καββαδία, ο φιλόλογος - κριτικός λογοτεχνίας, Αριστοτέλης Σαΐνης και η συγγραφέας.

επιστροφή στην κορυφή